JATC Omsorg söker Föreståndare;Daglig Verksamhet

JATC Omsorg AB söker Föreståndare till vår daglig verksamhet i Järna och Strängnäs.

JATC Omsorg vänder sig till unga vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller psykosociala svårigheter inom autismspektrat, ofta med dubbeldiagnoser.

Vi erbjuder daglig verksamhet med marknadsnära arbetsplatser, ett eget boende med en aktiv kvalitativ fritid. Verksamheten är en specialistenhet och besitter gedigen kunskap om våra brukares svårigheter och möjligheter.
Våra uppdragsgivare är främst kommuner och landsting. Större delen av våra brukare är kopplade till lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och socialtjänstlagen.

JATC Omsorg har 170 medarbetare och är ett ständigt växande företag som har funnits sedan 1998. Vi bedriver verksamhet i Södertälje, Järna, Strängnäs och Nynäshamn med huvudkontor i Östertälje.

Som föreståndare på JATC Omsorg kommer du att ansvara för att leda, planera, samordna samt följa upp verksamheten.
Vi lägger stor vikt på ledarskap då våra medarbetare har hög utbildningsnivå och arbetar utifrån JATC´s vision och metod.

Föreståndaren ansvarar för att säkerställa verksamheten samt brukarnas delaktighet som bygger på ett utvecklat humanistiskt målstyrt ledarskap och teamwork. Du ansvarar för strategiska och operativa frågor som inkluderar drift, budget, arbetsmiljö, kvalitetssäkring samt administrativa uppgifter. En viktig del i ditt arbete är relationsbyggande och uppdragsföljning med våra kunder.

Du ingår i en enhetschefsgrupp där du tillsammans med dina kollegor bidrar till utvecklingen av JATC samlade verksamhet.

JATC Omsorg är kvalitetssäkrade och vi förutsätter att du delar och arbetar utifrån våra värderingar; Teamwork, Engagemang, Ansvar, Möjligheter och Respekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskole-/universitetsexamen som arbetsterapeut, socionom, specialpedagog eller beteendevetare. Du är resultatorienterad och har tidigare chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har även viss erfarenhet av dokumentation och schemaläggning. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet och kunskap av att ha arbetat inom LSS. Du har förmågan att utveckla former för att stärka brukarnas inflytande och delaktighet i verksamheten.

Vi söker en verksamhetsnära ledare med stort engagemang och driv. Du är operativ och skapar dialog som motiverar och uppmuntrar dina kollegor till kreativa och innovativa lösningar. Du är strukturerad, noggrann och har datavana. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
Vi söker dig som är en drivande kraft och förebild för att utveckla verksamheterna i JATC anda. I gengäld erbjuder vi dig en utvecklande arbetsmiljö där intern samt extern vidareutbildning är en förmån vi värdesätter för våra medarbetare.

Övrigt meriterande
Kunskaper i socialtjänstlagen (SoL)
Kunskaper i hälso- och sjukvårdslag (HSL)
Erfarenhet av verksamheter som arbetar med LSS-insatser

B-körkort är ett krav, körkort för manuell växellåda är meriterande.

Vi vill se utdrag från misstanke-belastningsregistret.

Tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatumet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber därför bestämt kontakt med mediesäljare rekryteringssajter och liknande.

Körkort
B
Varaktighet, arbetstid
Tillsvidare
Heltid
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällar & helger förekommer.
Lön
Fast månads- vecko- eller timlön
Ansökan
Sista ansökningsdag: 2016-09-23
Vi tar endast emot frågor via epost.
Ange referens: Föreståndare DV
Vi tar emot ansökan via e-post:
ansokan@jatc.se

Kontaktpersoner
Elina Nykvist
elina.nykvist@jatc.se