Måndagen den 24 november 2014

Tankens medvetna kraft
När vi stannar upp och får kontakt med vår medkänsla till oss själv och andra, kan vi börja bryta negativa mönster som vi har svårt att släppa taget om. Genom våra föreställningar och bedömningar om andra, hindrar vi oss själva för att söka kontakt med våra egna grundläggande behov. När vi finner vår medkänsla, till oss själva och andra, kan vi rikta vårt fokus på det som är viktigt och väsentligt i sammanhanget.

Var trygg med dig själv idag och observera dina automatiska negativa reaktioner. Ha tillit till din förmåga att du finner lösningar som ger dig frid och glädje.

Sträva efter att vara först,
med att nicka,
först med att le,
först med att ge en komplimang
och
först med att förlåta.
Anonym

När du förändrar en negativ tanke till en positiv kraftfull tanke. Knyt in din positiva tanke som en förändringsknut på ditt band. (Läs info nedan) Lycka till.

Fågel
Var med och lek, den bör pågå minst i 30 dagar
Din positiva förändringstanke
Ta ett vackert band eller ett vanligt snöre c.a 50 cm eller längre. Ta bandet och knyt fast det t.ex. i din byxhälla så det blir både synligt och lättillgängligt. Då kan du lätt knyta in dina postiva förändringsknutar på bandet under dagen.
När en negativ tanke dyker upp, omvandla den direkt till en kraftfull positiv tanke som ger dig energi och mod, knyt in din postivia förändringstanke till en – förändrings knut på ditt band. Genom att stanna upp och ge tid för reflektion över den uppkomna situationen, ger du dig själv möjlighet till en positiv förändringsprocess.

För varje dag tar du ett nytt band som du knyter in nya förändringsknutar på. Häng upp dina band synligt så du kan se dina framsteg.
Spara dina band för som avslutning på den här processen har jag tänkt att vi ska vi forma något fint av alla banden, som ett litet vackert lekfullt minne av den här processen.

Kärleksfulla tankar
från
Liselotte

 

 

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *