Tännäs 2014

Tännäs hus

Tännäshus i härliga Härjedalen
Vår semesterresa till Tännäs  2014 

Måndag den 3/3
Vi var 18 personer som åkte till Tännäs. Vår resa började Kl 8.00 på morgen, vi packa in i bilarna och förberedde oss inför avfärden. Allt gick enligt plan och vi började köra mot Tännäs 9.00. Vi stannade för lunchrast,, där åt vi åt medhavd kycklingsallad. Därefter fortsatte vi köra uppåt i Sverige.
Resan gick bra och vi kom fram till Tännäshus ca 18.00. Alla var nöjda, packade upp sin packning medan några förberedde middagen – Stuvade makaroner med köttbullar och sallad. Efter middagen tittade några på tv medan andra spelade biljard och resten vilade på sina rum.

Tisdag den 4/3
Frukosten serverades kl 8.30. Några gick ut på promenad medan andra var kvar i huset och tittade på tv. Några åkte in till Funäsdalen för att åka skidor medan några andra åkte skidor i Tännäskröket. Efter lunchen som bestod av korvstroganoff med ris, förberedde några en morotskaka som skulle tas med till fikat till Norge. När den var klar begav sig alla iväg förutom två stycken som var kvar i huset och hade det mysigt framför tv:n med tända ljus och kaffe. Gänget kom tillbaka till huset vid middagstid, då serverades köttfärssås med spaghetti. Mellanmål fanns såklart framme hela tiden som bestod av morötter och äpplen. Efter middagen spelade några biljard, andra promenerade och vissa vilade. Efter varje måltid tog 2 personer hand om disken. Ett diskschema gjordes så alla fick hjälpas åt, och det gick jättebra.

Onsdag 5/3
Frukost enligt plan kl 8.30. Dagens planering var att åka och se på myskoxar, men det gick inte att boka för att det var fullbokat så vi kom överens om att skjuta upp planen till morgondagen. Vi mejlade och sa att vi ville boka under morgondagen och inväntade svar. Dagens plan fick istället bli att gå på bar! Lunchen serverades  – Kycklingfilé med klyftpotatis, sallad och tzatziki. Efter lunchen började M baka semlor för att vi skulle äta något gott efter middagen. Middagen serverades kl 17.30, på menyn stod det Tacos till varmrätt och nybakade semlor till efterrätt. Det var supergott!
Efter middagen började vi sjunga karaoke, dansa och helt enkelt förfesta inför barkvällen!
Kl 20.00 åkte några iväg till Funäsdalen och några blev kvar i huset och tog det lugnt. E bakade kakor. Vi andra åkte till Eriks steakhouse i Funäsdalen! Det var en väldigt fin byggnad med stora fönster och mysig belysning med mycket levande ljus. Där tog några sig ett glas vin och sen satt vi och tittade på fotbollsmatchen, det var väldigt trevligt kväll! Kl 22.00 började vi köra hemåt till Tännäs, när vi kom fram gick alla till sina rum och sov.

Tännäs

Torsdag 6/3
Frukost kl 8.30. Sen ringde vi för att få bekräftat att se myskoxar men då sa dem att man behöver snöskotrar för att vi skulle ha möjlighet för att se dem och det skulle kosta ca 1000kr/person, vi ansåg att det skulle bli väldigt dyrt så vi fick ändra plan. Dagens plan fick istället bli att åka in till Funäsdalen efter lunch för dem som ville. Innan lunchen gick några ut på promenad för det var så fint väder, strålande sol!  Lunchen bestod av lasagne. Några åkte till Tännäskröket efter lunchen för att åka skidor och vissa åkte pulka medan andra gick runt och hade det allmänt trevligt. När alla hade kommit hem började alla packa sina väskor lite smått tills det var dags att äta middag. G och F skötte grillen! Middagen bestod nämligen av Grillade hamburgare med bröd med pommes och sallad! Det var hur gott som helst! Efter middagen hjälptes alla åt med städning av hela huset. Några rengjorde köket medan andra tog resten av huset. Inför kvällen hade Några poppat popcorn och blandat saft. Jag fixade karaokemaskinen och vi började sjunga! Vi hade verkligen roligt. Efter karaokefesten gick några för att duscha och basta och sen lägga sig. Alla ville vila och ladda inför morgondagens, 8 timmars bilfärd hem!

Fredag 7/3
Fruost som vanligt kl 8.30. Efter frukosten packade alla in sina väskor i bilarna och städade det sista. Några ordnade med färdkost. Sopporna slängdes, toaletterna rengjordes och golven moppades, sista disken diskades och jag avslutade med att skriva ”Tack för denna underbara resa” i gästboken, innan det var dags att ge sig av. 10.30 åkte vi från Tännäs, ca 18.30 var vi alla hemma.

Kort & gott
Resan gick enlig plan förutom myskoxbesöket, annars var allt perfekt.
Vi hade fint väder och roligt sällskap som samarbetade väldigt bra. Alla hjälptes åt med städ, disk och hade roligt ihop. En ny resa ska snart planeras, den kommer att bli av i sommar, och då ska vi ha minst lika roligt!

Vid penna: Jessica2