Tännäs 2015

Tännäs resa, Södertälje gänget åkte från 16/3 till 20/3

Måndag: Utresa från Södertälje kl 09.00. Vi stannade i Rotebro och sedan i Tönnebro. Vi var framme i Tännäs ca kl 20.00. När vi kom fram fick alla sina rum och packade upp. Vi åt sedan middag, köttbullar med makaroner. Vi la oss för att sova vid ca 22.00.

Tisdag: Frukost serverades kl 8.30. Aktiviteter denna dag var att vissa åkte skidor i Tännkröket, andra promenerade runt området. Vi spelade pingis, tittade på TV, och spelade biljard. Vi åt lunch kl 12.00 och då serverades korvstroganoff. Middag serverades kl 18.30 och då åt vi spagetti med köttfärssås. Efter middagen fikade vi äppelpaj med te och kaffe, vi lyssnade på musik och plockade undan i köket tillsammans. Vi la oss för att sova vid ca 22.00

Onsdag: Frukost serverades kl 8.30. Aktiviteter denna dag var att åka runt i Funäsdalen, vi åkte till Norge Röros och gick runt i galleria, fikade, lekte lekar utomhus. Vi kom tillbaka från Röros vid ca 14.00 och då åt vi plockmat. Vissa bastade, spelade biljard och vilade. Vi åt middag kl 19.00 och då serverades kyckling med potatis, sallad och tzatsiki. Efter middagen firade vi en brukares födelsedag. Vi tittade sedan på film till ca 22.00. Vi la oss för att sova ca 22.00

Torsdag: Frukost serverades kl 8.30. Aktiviteter denna dag var att åka till metroit kratium och promenad. Vi var tillbaka till lunch kl 12.00. Till lunch serverades tacos. Efter lunch lyssnade vi på musik, spelade pingis, bastu. Middag serverades 18.30 och då åt vi hamburgare med pommes. Efter middagen hade vi disco, spel och film.

Fredag. Frukost serverades kl 8.30. Aktiviteter denna dag var att städa, plocka undan och åka hem. Alla städade sina rum och hjälptes åt med övriga lokaler. Vi åkte från Tännäs ca 11.30. Stannade i Sveg för att äta och besökte Dollar store. Vi stannade sedan igen på Tönnebro. Vi var framme i Södertälje ca 20.15.

Deltagarnas upplevelse av resan:

”Det var roligt att åka bil i flera timmar och sen vara framme. Det gick bra att sova i huset. Någon gång var det jobbigt med trötthet. När vi åker hem är det solförmörkelse i 2 min som är ett bibliskt tidstecken. Det var bra att vara i Tännäs.”

”På tisdag åkte jag skidor i Tännäskröket. Det var blötsnö, 5-6 grader i luften och 40 cm snö i backen. På onsdag åkte vi till Röros, en by i Norge. Jag köpte Imdalskällvatten med päron smak som kanske inte finns än i Sverige. På torsdagen gick vi några hundratals meter på ett meteorit nedslag som inträffade ca 2000 år sedan.”

”En lång bilväg men vet du vad det slutade med: fem härliga underbara dagar här i Härjedalen. Det var först samling utanför vårt hem i kämpevägen, det var pirrigt utav att tänka på att resan skulle ta sju timmar och det gick galant, personalen delade på körningarna. Jag har varit i härliga Röros med glad humör, det var lugnt och stilla vi fick god frukost och härlig god mar både till lunch och middag! Först fick jag ett litet rum att sova i men sedan bytte jag till större rum. Personalen och brukarna hade jätte roligt ihop, spelade biljard och tittade på tv, spelade spel tillsammans. Så har min resa varit.”

”Att jag följde med på resan så om det blir flera resor så vill jag följa med då med. Jag är mycket glad att Filip till slut åkte med oss. För jag behöver någon att vända mig till och som hjälper mig med tider och info. Så som sagt har maten varit jätte bra och hur det ordnat med det och jag har lärt känna bo assistenter och brukare bättre och haft det bra här i Tännäs.”

”Lugnt och skönt. God mat och bra sammanhållning.”

”Mycket skratt”

”Lång bilresa men roligt”

/Shamiram Oyal, enhetschef Södertälje

20150318_152801 20150318_15441320150319_115947