Den perfekta kladdkakan

12.12.2022

Ingredienser (8 portioner)

  • 150 g Mat & Bak Smör
  • 3 st Ägg
  • 3 dl Strösocker
  • 3.5 dl Vetemjöl
  • 0,5 dl Kakao
  • 1 tsk Vaniljsocker

Tillagning

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. Ta fram en form du vill använda till kakan, ta sedan fram bakplåtspapper och lägg i botten. Så kladdkakan inte fastnar i botten när den är klar.

3. Smält smöret och rör om så det smälter helt. När allt är smällt ta bort från plattan.

4. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret. häll pytte lite smör i formen också och smörj runt med en bit hushållspapper runt i formen.

5. Ta fram en annan bunk och en ny visp och vispa ihop mjöl, kakao och vaniljsocker. efter en god blandning häll sedan ner allt i den bunken men ägg, socker och smöret och blanda ihop fint med en slev i plast.

6. När smeten är ihopblandad häll då smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 18 minuter. 

7.  Ta ut kakan efter 18 minuter. Ta fram en kökskniv och skrapa runt formen på kakan så när du väl lossar kakan så fastnar den inte. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.

skriven av Tilda Almén. Foto: Tilda Almén



KONTAKTA OSS GÄRNA

JATC Community Health Care
Norrhemsvägen 4
152 57 Södertälje
Vxl 08 551 781 00
E-post info@jatc.se

Instagram | Facebook | LinktedIn | Youtube |