Lördagen den 8 november 2014

Kära vänner, Att ta sina känslor på allvar är viktigt och lika viktigt är det att göra sig medveten om när de dyker upp. Att gå omkring och må dåligt eller att lida är inte önskvärt och utvecklande. Gamla beteende mönster som är destruktiva är ofta väldigt subtila är därigenom faktiskt svåra att både upptäcka och förstå. Ofta kommer reaktionen väldigt snabbt och flyktkänslan eller paniken likaså. När du börjar göra dig medveten om dina negativa tankar kan du börja fundera på vilka behov du har för att förändra den uppkomna situationen. När du gör dig medveten kan du omvandla din negativa tanke och eventuellt din negativa tolkning. När du får kontroll över hur du tänker kan du välja att agera klokt och lugnt. När du är lugn och trygg kan du skapa strategier som gör en skillnad för dig.

Så nu till det vackra bandet med knutarna.
I går tog jag fram ett rött vackert band på c:a en meter. Jag var medveten hela dagen när det dök upp negativ tankar. Jag blev förvånad över hur lätt de negativa tankarna bara så lätt poppade upp. Resultat blev att jag omvandlade 11 negativa tankar till positiva tankar som jag knöt in i mitt band. Då ska jag i ärlighetens namn säga att många negativa tankar flög förbi utan att jag ens registrerade dom.
En negativ tanke som dök upp var av en svårare karaktär för mig än de övriga tankarna och som faktiskt utlöste min flyktkänsla, ett gammalt beteende mönster som jag jobbar på. Jag kunde genom mitt vackra röda band som dinglade från min byxhälla medvetandegöra och ändra på mitt tankemönster och därigenom även prata med den berörda, som i det här fallet var min käre man. Vi skrattade gott åt den uppkomna situationen. Just den händelsen knöt jag faktiskt tre knutar på så att jag ska minnas just den händelsen från igår.
Om du vill vara med i den här leken så är
Dagens uppgift
Tag återigen ett nytt vackert band, gör dig medveten om när dina negativa tankar dyker upp, omvandla de direkt till positiva tankar, knyt in de positiva tankarna i bandet, så att du kan börja ge uttryck och kommunicera dina behov.
Häng upp gårdagens band så att du ser den.
Fortsättning följer.

Skriv gärna och berätta hur det går för dig.

Kärleksfulla tankar
från
Liselotte

20141108,jpg

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *