Måndagen den 1 december 2014

Tanken medvetna kraft
”Om vi lever ett gott liv,
då är tiderna också goda.
Så som vi är, så är tiderna”
Augustinus av Hippo (354-430).

Första december, 24 dagar till jul. Hela den här månaden andas kultur och tradition. Det är underbar månad på många sätt, bara man inte plussar på en massa måsten på vägen. Att skapa struktur gör det lätt att avstå eller till och med att säga Nej till det som inte finns planerat i våra åtaganden eller i kalendern. Även en liten förändring i planeringen kan göra en stor skillnad i välbefinnandet.

Ett bra stöd för att leva ett balanserat liv, är att vara steget före.
Vad du vill och hur du vill förhålla dig till framtiden.
Så pausa idag, ta dig lite ställtid. Skriv ner dina tankar och din längtan, hur du vill forma  och planera dina kommande dagar i december, inkludera Lucia,  julafton och Nyårsafton.
Skriv in i din kalender, så att du kan tillgodose dina grundläggande basbehov.
Ha kalendern som stöd, men ha ditt medvetande och fokus på att vara här och nu i nuet.
Se och upptäck allt gott och fantstiskt du har i ditt liv, då skapar du ett gott liv.

När du utför en medveten tanke handling som leder till en positiv förändring, gör en förändringsknut och erkänn dig själv. Se text nedan.
Lycka till med dagens utmaning.
Baka pepparkakor
Var med och lek, den bör pågå minst i 30 dagar
Din positiva förändringstanke
Ta ett vackert band eller ett vanligt snöre c.a 50 cm eller längre. Ta bandet och knyt fast det t.ex. i din byxhälla så det blir både synligt och lättillgängligt. Då kan du lätt knyta in dina postiva förändringsknutar på bandet under dagen.
När en negativ tanke dyker upp, omvandla den direkt till en kraftfull positiv tanke som ger dig energi och mod, knyt in din postivia förändringstanke till en – förändrings knut på ditt band. Genom att stanna upp och ge tid för reflektion över den uppkomna situationen, ger du dig själv möjlighet till en positiv förändringsprocess.

För varje dag tar du ett nytt band som du knyter in nya förändringsknutar på. Häng upp dina band synligt så du kan se dina framsteg.
Spara dina band för som avslutning på den här processen har jag tänkt att vi ska vi forma något fint av alla banden, som ett litet vackert lekfullt minne av den här processen.

Kärleksfulla tankar från
Liselotte


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *