Torsdagen den 18 december

Tankens medvetna kraft
”Titta inte bara ner på dina fötter när du går, utan också på horisonten, så att du ser riktningen.”
Dag Hammarsköld (1905-1961).

Enkel metod för återhämtning:
Ta dig tid att pausa helst flera gånger under dagen. Sitt bekvämt, blunda, ta minst fem långa djupa andetag, för varje utandning, känn hur du slappnar av allt  mer och mer.
När du är avslappnad, identifiera din avsikt, din horisont så du kan prioritera ditt fokus idag, på det som är viktigt och meningsfullt för dig.

Knyt en knut när du utför en medveten tanke och handling som leder till en positiv förändring, gör en förändringsknut och erkänn dig själv. Se text nedan.
Lycka till med dagens utmaningar.

Trädsiluetter
Var med och lek, den bör pågå minst i 30 dagar
Din positiva förändringstanke
Ta ett vackert band eller ett vanligt snöre c.a 50 cm eller längre. Ta bandet och knyt fast det t.ex. i din byxhälla så det blir både synligt och lättillgängligt. Då kan du lätt knyta in dina postiva förändringsknutar på bandet under dagen.
När en negativ tanke dyker upp, omvandla den direkt till en kraftfull positiv tanke som ger dig energi och mod, knyt in din postivia förändringstanke till en – förändrings knut på ditt band. Genom att stanna upp och ge tid för reflektion över den uppkomna situationen, ger du dig själv möjlighet till en positiv förändringsprocess.

För varje dag tar du ett nytt band som du knyter in nya förändringsknutar på. Häng upp dina band synligt så du kan se dina framsteg.
Spara dina band för som avslutning på den här processen har jag tänkt att vi ska vi forma något fint av alla banden, som ett litet vackert lekfullt minne av den här processen.

Kärleksfulla tankar från
Liselotte


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *