Torsdagen den 27 november 2014

Tankens medvetna kraft
Vår lycka och glädje
beror på oss själva.
Aristoteles (384-322 f.Kr).

Du är ansvarig för dina känslor och tankar. Om du har fokus på det som oroar dig, skapar du mer av oro. Rädsla skapar rädsla, missnöje skapar fokus på obalans och negationer.
Du behöver inte förändra din omgivning, du kan förändra ditt förhållningssätt, det gör en skillnad för dig och andra.

Använd din dag idag till att ha ett förhållningssätt som ger dig mening, glädje, nyfikenhet och mod. Knyt in en förändringsknut på ditt band, när du förändrar till det positiva för dig själv.
Var generös. (För mer information, läs text nedan)

Roddbåt

Var med och lek, den bör pågå minst i 30 dagar
Din positiva förändringstanke
Ta ett vackert band eller ett vanligt snöre c.a 50 cm eller längre. Ta bandet och knyt fast det t.ex. i din byxhälla så det blir både synligt och lättillgängligt. Då kan du lätt knyta in dina postiva förändringsknutar på bandet under dagen.
När en negativ tanke dyker upp, omvandla den direkt till en kraftfull positiv tanke som ger dig energi och mod, knyt in din postivia förändringstanke till en – förändrings knut på ditt band. Genom att stanna upp och ge tid för reflektion över den uppkomna situationen, ger du dig själv möjlighet till en positiv förändringsprocess.

För varje dag tar du ett nytt band som du knyter in nya förändringsknutar på. Häng upp dina band synligt så du kan se dina framsteg.
Spara dina band för som avslutning på den här processen har jag tänkt att vi ska vi forma något fint av alla banden, som ett litet vackert lekfullt minne av den här processen.

Kärleksfulla tankar från
Liselotte

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *