STRÄNGNÄS

DAGLIG VERKSAMHET I STRÄNGNÄS - DJÄKNEGATAN


Arbete utifrån dig och dina önskemål

I Djäknegatans dagliga verksamhet bjuder vi in till ett individuellt anpassat koncept med många olika arbetsinriktningar. Vi utgår från dina intressen, kunskaper och ditt engagemang. Vi vill uppmuntra till social samvaro med aktiviteten i centrum, där hänsyn tas till valfrihet, kultur och miljö. En arbetsplats, en trygg trivsam miljö där du får utveckla din självständighet i din egen takt, med arbetsuppgifter som känns stimulerande och meningsfulla för dig.

Individuellt förhållningssätt

Alla aktiviteter planeras individuellt med pedagogisk kognitiv inriktning. Vi säkerställer processen / kvalitetssäkrar genom att upprätta individuella genomförandeplaner kopplade till insatsen Daglig verksamhet. Genom insatsen erbjuds du möjlighet att utveckla dina resurser och erhålla meningsfulla aktiviteter.

Valfrihet

Här erbjuds ett stort utbud av aktiviteter och projektarbeten där individuella scheman görs upp i samråd med varje deltagare. Dessa aktiviteter kan vara bild & form, textilt hantverk, återbruk, odling och trädgård, vaktmästeri, musik, data, legoarbete, sociala aktiviteter och utflykter.
I vårt grundschema ingår dagliga promenader och andra former av friskvårdsaktiviteter. Här kan du skriva eget textmaterial, fota, eller rita egna bilder och lämna in ditt material till Östertälje DV som producerar vår interna tidning "Ventilen". En tidskrift som alla deltagare får bidra till och ta del av.

Vår målsättning

Tillsammans med dig vill vi skapa sunda, hanterbara, begripliga vardagsrutiner och aktiviteter som du kan trivas med. Vår intention är att du ska komma till rätta, trivas och må bra på din arbetsplats. Du ska uppleva delaktighet, tillhörighet och meningsfullhet. Här kan du även välja samvaro tillsammans med andra eller privat avskildhet.

Gångavstånd

Djäknegatans dagliga verksamhet ligger en minuts promenadväg från våra boendeverksamheter. Nära centrum med vackra Mälaren inpå knuten. Med bil tar det till Stockholm ca 40 minuter och med SJ-tåget 47 min. Från tågstationen till den dagliga verksamheten är det ett par minuters promenadväg.


HITTA HIT

Strängnäs
Djäknegatan 2
645 31 Strängnäs 

JENNIE WALLÉN

Enhetschef Strängnäs
Tel: 070-256 56 09
Epost: jennie.wallen@jatc.se

DELAKTIGHET & GEMENSKAP

Tillsammans skapar vi aktiviteter, du kan också välja flera aktiviteter under en och samma dag.

KREATIVITETSVERKSTADEN

Vi lär oss om hur vi kan förbättra våra processer för att minska vårt avtryck. Med hänsyn till människan och miljön arbetar vi med återbruk och i vår verkstad finns många aktiviteter att välja på. Du bestämmer om du vill arbeta tillsammans med andra i projektform eller individuellt. Här kan du skapa egen konst, arbeta med färg och form, textildesign, trycka, laga och lappa, skapa läderprodukter, tillverka smycken, lägga pärlor, fota, läsa, musicera, laga mat och baka. 

DIGITALA MEDIA

Här har du möjlighet att arbeta med olika dataprogram. Vi har en egen tidning "Ventilen". Om du vill kan du skriva, göra bildcollage, fotografera eller på annat sätt vara delaktig i vårt arbete med tidningen.
Du kan också arbeta med olika teman, t ex bearbeta fakta, göra väderdagbok, jobba med samhällsrelaterade frågor, ta fram information om länder, hälsofrågor, djur eller något annat som du tycker är intressant.

STALLPROJEKT

Här har du möjlighet att delta i vårt stallprojekt. Det innebär att du och personalen åker en eller två gånger i veckan till ett närliggande stall för att arbeta med olika arbetsuppgifter.
Arbetsuppgifterna i stallet är att mocka, sopa, dela ut hö och att utföra redskapsvård.

FRISKVÅRD & UTFLYKTER

I vårt grundschema ingår dagliga promenader och andra former av friskvårdsaktiviteter som utses individuellt eller i grupp. Varje detalj avseende enkelhet och tillgänglighet är viktig för att skapa glädjefyllda, hälsosamma aktiviteter. Beroende på väderlek och förutsättningar arrangeras naturupplevelser i skog och mark, badutflykter, simning, svampplockning, upptäcktsfärder, fotografering mm.

Boende

För oss är det viktigt att bejaka dina intressen så att ditt sammanhang blir gripbart, hanterbart och meningsfullt.

Strängnäs

KONTAKTA OSS

"Vi hjälper dig att hitta en helhetslösning som passar dig"