KORTTIDSBOENDE I STRÄNGNÄS


KORTTIDSBOENDE

Jatc Community Health Cares helhetskoncept

För att säkerställa bästa omsorg arbetar vi utifrån ett helhetskoncept som innebär att alltid erbjuda bästa stöd och service utifrån dina önskemål och vårt uppdrag. Vi ska vara din möjliggörare för att optimera din vardag så att du kan känna dig lugn och trygg.

Målgrupp

Vi vänder oss till dig som är 18 år eller äldre med neuropsykiatrisk diagnos.
Till de neuropsykiatriska diagnoserna brukar i Sverige räknas ADHD, ADD, autismspektrumstörning, autism och Tourettes syndrom. Ibland inräknas även tvångssyndrom. De som bor hos oss har ofta ett omfattande behov av stöd.

Målsättning

Vår målsättning är att du ska känna livskvalité i din vardag så att du kan leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Du ska ha en tydlig och lättillgänglig miljö med bra rutiner i ett öppet förtroendefullt socialt sammanhang där du känner dig respekterad och delaktig.

En privat sfär, en bra dygnsrytm i en trivsam trygg förutsägbar miljö, med ett strukturerat sammanhang. Ett hem, en hemvist som du känner dig nöjd och stolt över. Du ska få upplevelser som betyder något för dig och stärker din känsla av trivsel, gemenskap, samhörighet och meningsfullhet. Du ska kunna förvänta dig att vi är lyhörda, flexibla, idérika och att vi möter dig i dina behov utifrån bästa stöd och service. Läs mer

Dagliga verksamhet

I anslutning till boendet finns vår dagliga verksamhet som det tar c:a 5-8 minuter att gå till. Läs merKORTTIDSBOENDE I STRÄNGNÄS BOTVID

Nu öppnar vi dörrarna för JATC Communitys Health Cares nya korttidsboende centralt i Strängnäs.

Vi hälsar dig varmt välkommen till vårt nya korttidsboende som vänder sig till dig som är 18 år eller äldre, som tillhör personkrets §1, LSS enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (1993:387).

Vi vill vara din möjliggörare

Här ger vi dig förutsättning för ditt nästa steg inför ett framtida boende med ett kvalitativt livsinnehåll. För att möjliggöra att din vardag känns sammanhängande och meningsfull utgår vi från dig, personligt anpassat. Hur du tänker, känner, vad du vill, dina förutsättningar, behov, erfarenheter och intressen. Vi arbetar utifrån ett pedagogiskt, tydliggörande och coachande förhållningssätt med konkreta verktyg så du kan utveckla dina färdigheter på bästa möjliga sätt. Vi kan ta emot sex deltagare som alla får egna möblerade rum med dusch och toalett. Det finns även gemensamhetsytor för matlagning, måltider och sociala aktiviteter. Botvids ligger centralt i Strängnäs med stadens utbud och med den vackra Mälaren inpå knuten.


HITTA HIT

Korttidsboende Botvid
Djäknegatan 1
645 31 Strängnäs 

JENNIE WALLÉN

Enhetschef Strängnäs
Tel: 070-256 56 09
Epost: jennie.wallen@jatc.se

LIGGER CENTRALT
med ett par minuters promenad från stadskärnan. 

KONTAKTA OSS

"Vi hjälper dig att hitta en helhetslösning som passar dig"