HÄR HAR VI HUNDDAGIS

DAGLIG VERKSAMHET - ÖSTERTÄLJE

Arbete utifrån dig och dina önskemål

I Östertäljes dagliga verksamhet bjuder vi in till ett individuellt anpassat koncept med många olika arbetsinriktningar. Vi utgår från dina intressen, kunskaper och ditt engagemang. Vi vill uppmuntra till social samvaro med aktiviteten i centrum, där hänsyn tas till valfrihet, kultur och miljö. En arbetsplats, en trygg trivsam miljö där du får utveckla din självständighet i din egen takt med arbetsuppgifter som känns stimulerande och meningsfulla för dig.

Individuellt förhållningssätt

Alla aktiviteter planeras individuellt med pedagogisk kognitiv inriktning. Vi säkerställer processen / kvalitetssäkrar genom att upprätta individuella genomförandeplaner kopplade till, insatsen Daglig verksamhet. Genom insatsen erbjuds du möjlighet att utveckla dina resurser och erhålla meningsfulla aktiviteter.

Valfrihet

Här erbjuds ett stort utbud av aktiviteter och projektarbeten där individuella scheman görs upp i samråd med varje deltagare. Dessa aktiviteter kan vara bild&form, textilt hantverk, återbruk, odling & trädgård, vaktmästeri, musik, data, legoarbete, sociala aktiviteter & utflykter.
I vårt grundschema ingår dagliga promenader och andra former för friskvårdsaktiviteter. Det som kännetecknar Östertäljes DV är framför allt hunddagis, ett gym samt en musikstudio/replokal. Östertälje DV är också basen för produktionen av JATC interna tidning "Ventilen" vilken alla deltagare kan skicka in bidrag till.

Vår målsättning

Vi har spetskompetens och tillsammans med dig vill vi skapa sunda hanterbara, begripbara vardagsrutiner och aktiviteter som du kan trivas med. Vår intention är att du ska komma till rätta trivas, och må bra på din arbetsplats och att du får uppleva delaktighet, tillhörighet och meningsfullhet. Här kan du även välja samvaro tillsammans med andra eller privat avskildhet.

Externa deltagare

Här är deltagare från både andra privata och kommunala utförare hjärtligt välkomna att delta.

Gångavstånd

Östertäljes dagliga verksamhet är belägen med ett par minuters promenad från Östertälje pendeltåg station och med vacker utemiljö med Mälaren inpå knuten. Restiden till Stockholm City är 34 minuter och till Södertälje Centrum 9 minuter.

HITTA HIT
Östertälje
Norrhemsvägen 4
152 57 Södertälje 

HAMID HEIDARI BARDAR

Enhetschef Östertälje
tel: 070-108 81 36
Epost: hamid.heidaribardar@jatc.se

INDIVIDUELLT KONCEPT
Med allt från data, hunddagis, musik, teater till konstnärligt och socialt inriktade aktiviteter. 

VERKSTAD FÖR ÅTERBRUK/RECYCLING

Vi lär oss hur vi ska förbättra våra processer för att minska vårt avtryck. Med hänsyn till människan och miljön arbetar vi med visst återbruk och i vår verkstad finns många aktiviteter att välja på. Här kan du arbeta med fotografering, bildkonst, konstnärligt skapande med många olika material som t.ex. lera, färg, textildesign, läder, smyckestillverkning etc.

DIGITALA MEDIA

Hos oss har du möjlighet att arbeta med olika dataprogram. Här har vi basen för produktionen av vårt magasin "Ventilen". Det är vår tidning som alla deltagare kan bidra till. Om du vill kan du skriva, göra bildcollage, fotografera eller på annat sätt vara delaktig i vårt arbete med tidningen.
Du kan också arbeta med olika teman, t ex att bearbeta fakta, göra väderdagbok, jobba med samhällsrelaterade frågor, ta fram information om länder, hälsofrågor, djur eller något annat som tycker är intressant.

HUNDDAGIS

Här får du möjlighet att arbeta med hundar med allt vad det innebär. Vi rastar och leker med hundarna. Här kan du även lära dig uppfostran, hundvård och agility.
Hunddagiset riktar sig till hundägare i Södertälje med omnejd som önskar en trygg omvårdnad för sin hund. Här lämnar kunden in sin hund på morgonen och hämtar på eftermiddagen.

MUSIKVERKSTAD

Musik ska byggas utav glädje. Musiken skapar nya dimensioner inom många områden. Vi människor har behov av att musicera eller att lyssna till musik.
I vår musikverkstad får du prova på att sjunga enskilt eller allsång i grupp och lära dig att spela både individuellt eller tillsammans med andra. Det kan vara all sorts musik och även egen komponerad tonkonst.

FRISKVÅRD

I vårt grundschema ingår dagliga promenader och andra former för friskvårdsaktiviteter som utses individuellt eller i grupp. Varje detalj avseende enkelhet och tillgänglighet är viktig för att skapa glädjefyllda, hälsosamma aktiviteter. Beroende på väderlek och förutsättningar arrangeras hundpromenader, naturupplevelser i skog och mark, badutflykter, simning, svampplockning, upptäcktsfärder, fotografering mm.

Boende

För att säkerställa bästa omsorg arbetar vi utifrån ett helhetskoncept som innebär att alltid erbjuda bästa stöd och service utifrån dina önskemål och vårt uppdrag.

Södertälje

KONTAKTA OSS

"Vi hjälper dig att hitta en helhetslösning som passar dig"


KONTAKTA OSS GÄRNA

JATC Community Health Care
Norrhemsvägen 4
152 57 Södertälje
Vxl 08 551 781 00
E-post info@jatc.se

Instagram | Facebook | LinkedIn | Youtube |